Jesteś tutaj

Zapiekanka - szybkie danie z resztek

Po świętach, rodzinnych imprezach zwykle zostaje mnóstwo jedzenia, z którym nie wiadomo co zrobić. Sposoby na zagospodarowanie resztek jedzenia w studio "Twój Puls" zdradzi blogerka kulinarna Paulina Jędraszczak.

 

ZAPIEKANKA PASTERSKA - PRZEPIS

SKŁADNIKI:

  • pieczeń wieprzowa ze schabu lub z łopatki - od 600-800g 
  • ugotowane ziemniaki 1/4 kilograma
  • ¼  litra mleka
  • ¾  kostki masła
  • 2 marchewki
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 puszki pokrojonych pomidorów
  • 100g mrożonego groszku
  • natka pietruszki 
  • 200g twardego, ostrego żółtego sera  
  • sól, pieprz, zioła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Produkty układamy warstwami, zapiekamy 20 minut w piekarniku,  w 180 stopniach w żaroodpornym naczyniu.

Oceń: 
0
Wersja materiału: 
HD