PG-12

Zapiekanka - szybkie danie z resztek

Po świętach, rodzinnych imprezach zwykle zostaje mnóstwo jedzenia, z którym nie wiadomo co zrobić. Sposoby na zagospodarowanie resztek jedzenia w studio "Twój Puls" zdradzi blogerka kulinarna Paulina Jędraszczak. ZAPIEKANKA PASTERSKA - PRZEPISSKŁADNIKI: pieczeń wieprzowa ze schabu lub z łopatki - od 600-800g  ugotowane ziemniaki 1/4 kilograma ¼  litra mleka ¾  kostki masła 2 marchewki 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku 2 puszki pokrojonych pomidorów 100g mrożonego groszku natka pietruszki  200g twardego, ostrego żółtego sera   sól, pieprz, zioła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Produkty układamy warstwami, zapiekamy 20 minut w piekarniku,  w 180 stopniach w żaroodpornym naczyniu.

Zobacz więcej: