PG-12

Jak zrobić idealne kotlety mielone?

Jak zrobić idealne kotlety mielone? Jakiego mięsa użyć do zrobienia kotletów? Jak formować kotlety? Na te i inne pytania Kasi Cichopek odpowie Jola Caputa, blogerka kulinarna.DOMOWE KOTLETY MIELONE - PRZEPIS SKŁADNIKI: 1/2 kg mielonej karkówki, 1 starta cebula, 1 ząbek czosnku, majeranek, sól, pieprz do smaku, 1 jajko, 1 namoczona bułka kajzerka, bułka tarta do obtaczania kotletów, tłuszcz do smażenia (np. smalec) SPOSÓB WYKONANIA: Mięso zmielić, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Bułkę namoczyć, po namoczeniu odcisnąć. Dodać przyprawy i dobrze wyrobić mięso. Następnie wilgotnymi rękoma formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Zobacz więcej: